Αγκινάρες τηγανητές 3 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Αγκινάρες τηγανητές
 
 

Υλικά (2-4 μερίδες)

6 αγκινάρες φρέσκες ή καταψυγμένες
χυμός 1 λεμονιού
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/5 ποτήρι του νερού μπίρα
1 κουταλιά της σούπας πολτό ντομάτας
1 αυγό
αλάτι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Τις κόβουμε στα τέσσερα και στη συνέχεια βάζουμε σε μπολ με νερό και λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Στο μπλέντερ χτυπάμε πολύ καλά το αλεύρι με τον πολτό ντομάτας, τη μπύρα, το αυγό και το αλάτι μέχρι να γίνουν χυλός. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Βουτάμε το κάθε κομμάτι αγκινάρας στο χυλό και τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε τις αγκινάρες σε απορροφητικό χαρτί και όταν στραγγίσει το λάδι τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρονται ζεστές.

Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε πάνω σε φύλλα ρόκας.
3 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες