Αρνάκι σε σάλτσα κρέμας με μακαντάμια 6 ψήφοι

Αρνάκι σε σάλτσα κρέμας με μακαντάμια
 
 

Υλικά (6-8 μερίδες)


1,25 φλιτζάνι φιστίκια μακαντάμια
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε 16 φέτες το καθένα
1,5 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ κομμένο
1 φλιτζάνι κοινό γιαούρτι
2 κουταλιές κόλιαντρο τριμμένο
1 κουταλιά κάρδαμο τριμμένο
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1 φλιτζάνι παχιά κρέμα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες
1,25 κιλά μπούτι αρνίσιο χωρίς κόκαλα και λίπος και κομμένο σε κύβους των 4 εκ.
αλάτι κατά τη γεύση
φύλλα κόλιαντρου φρέσκου ή μαϊντανού κομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε σε φέτες 1/4 φλιτζάνι από τα μακαντάμια. Δεν πειράζει αν θρυμματίζονται, κανονικά όμως θα πρέπει να μοιάζουν με φλούδες σοκολάτας. Τα παγώνουμε σε αεροστεγές δοχείο για όσο χρειάζεται.
2. Βάζουμε τα υπόλοιπα μακαντάμια στο μπλέντερ μαζί με τα κρεμμύδια, το τζίντζερ και το γιαούρτι. Τα δουλεύουμε, σταματώντας πού και πού για να ξύσουμε υλικό που τυχόν θα κολλήσει στα τοιχώματα, μέχρι το μίγμα να μοιάζει με βρασμένο κουάκερ.
3. Βάζουμε το πουρέ αυτό σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα μαζί με το κολιαντρό, το κάρδαμο, το πιπέρι, την κρέμα, τις σταφίδες και το κρέας.. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1,5 ώρα, ανακατεύοντας απαλά και αρκετά συχνά κατά το μαγείρεμα για να μην κολλήσει.
4. Ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε αλάτι κατά τη γεύση και δυναμώνουμε τη φωτιά ελαφρά. Σιγοβράζουμε ακόμη για 30-45 λεπτά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό και η σάλτσα παχύρρευστη.
5. Το φαγητό αυτό καλό είναι να γίνεται νωρίς και αφήνεται να σιτέψει σε θερμοκρασία δωματίου, μετά το ζεσταίνουμε ελαφρά. Ή μπορεί να γίνει και από την προηγουμένη και να το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το ξαναζεστάνουμε.
6. Σερβίρουμε με ρύζι, αν θέλουμε, γαρνιρισμένο με τα κομμένα μακαντάμια που φυλάξαμε και με κομμένο φρέσκο κολιαντρό ή μαϊντανό.
2 αστέρια από 6 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες