Αχλαδιά με πιπέρι και μαυροδάφνη 1 ψήφοι

Από ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Αχλαδιά με πιπέρι και μαυροδάφνη
 
 

Υλικά

1 1/2 κ. σ. κόκκους από μαύρο πιπέρι, κατά προτίμηση Μαλαμπάρ (Ινδίας)
2 κ .γ. μπαχάρι ολόκληρο
3 φλιτζάνια μαυροδάφνη
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
4 μεγάλα αχλάδια

Εκτέλεση

Σε ένα γουδί χτυπάμε τους κόκκους πιπεριού και του μπαχαριού. Τοποθετούμε τα μπαχαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τη μαυροδάφνη και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε μέχρι να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 15 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς. Καθώς ζεσταίνεται το μείγμα του κρασιού, καθαρίζουμε τα αχλάδια: τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σποράκια. Στη συνέχεια στραγγίζουμε το κρασί από τα μπαχαρικά και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, τοποθετούμε τα αχλάδια στην κατσαρόλα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε 5 λεπτά. Γυρίζουμε τα αχλάδια από την άλλη και συνεχίζουμε το μαγείρεμά τους άλλα 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το κρασί μέχρι να γίνει πυκνό σαν σιρόπι - γύρω στα 15 λεπτά ακόμα. Με αυτό περιχύνουμε τα αχλάδια και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες