Μπισκοτογλυκό με πορτοκαλάδα 9 ψήφοι

Μπισκοτογλυκό με πορτοκαλάδα
Γευστικότατο και αντί για το κλασικό ζελέ φτιάχνουμε μόνοι μας μια δροσερή κρέμα με το άνθος αραβοσίτου και την πορτοκαλάδα.
 
 

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
4 φακελάκια κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια (προσοχή, όχι στιγμής)
1,5 λίτρο πορτοκαλάδα (με ή χωρίς ανθρακικό, όπως προτιμάτε)
6,5 ποτήρια γάλα
14 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βουτάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ με λίγο γάλα για να μαλακώσουν και τα στρώνουμε στο ταψί. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 ποτήρια πορτοκαλάδα,4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και όταν γίνει χλιαρό ρίχνουμε 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει. Το ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί πάνω από τα μπισκότα. Στρώνουμε δεύτερη σειρά από μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 6 ποτήρια γάλα, 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα υπόλοιπα δυο φακελάκια άνθος αραβοσίτου. Όταν βράσουν και αρχίσει να δένει η κρέμα το βγάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο ταψί. Το γλυκό μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να κρυώσει πριν το σερβίρουμε.
2 αστέρια από 9 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες