Φαλάφελ (falafel) 1 ψήφοι

Φαλάφελ (falafel)
Το φαλάφελ είναι μια γνωστή συνταγή σε όλη τη Μέση Ανατολή. Λέγεται όμως πως στην Αίγυπτο υπάρχουν τα καλύτερα φαλάφελ, αφού οι Αιγύπτιοι καλλιεργούν τη φάβα, που είναι το κύριο συστατικό του φαγητού, εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στους δρόμους του Καΐρου υπάρχουν διάσπαρτοι υπαίθριοι πάγκοι όπου οι περαστικοί μπορούν να βρουν ζεστά φρεσκοφτιαγμένα φαλάφελ μέσα σε πίτα.
 
 

Υλικά

1 κούπα φάβα σπασμένη
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
2 κ.σ. αλεύρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κόλιαντρο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τη φάβα αποβραδίς σε κρύο νερό. Ύστερα τη βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Φτιάχνουμε μπαλίτσες που τις πατάμε ελαφρά για γίνουν πιο επίπεδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Συνήθως συνοδεύεται με φέτες λεμονιού και ταχίνι.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες