Φετουτσίνια cajun 2 ψήφοι

Φετουτσίνια cajun
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

3 φλιτζ. βρασμένα φετουτσίνια πράσινα (με σπανάκι)
120 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 φλιτζ. μανιτάρια κομμένα φέτες
1/2 φλιτζ. τομάτα κομμένη σε κύβους
1/2 φλιτζ. λουκανικάκια καυτερά κομμένα σε κύβους
1/2 φλιτζ. γαρίδες μικρές καθαρισμένες
1/2 φλιτζ. κομμάτι κρέας από καβούρι
1/2 φλιτζ. ουρές καραβίδας βρασμένες
30 ml ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
1 φλιτζ. παχιά κρέμα κτυπημένη
1/4 φλιτζ. κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
120 γρ βούτυρο κρύο ξυσμένο
1 κουταλάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σε μια βαριά κατσαρόλα των 2 λίτρων λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τις ντομάτες και το λουκάνικο.
2. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καβούρι και την καραβίδα. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να μειωθούν στο μισό. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύούμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να γίνει παχύρρευστη και με υφή σάλτσας, περίπου για 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και τα ξύσματα βουτύρου, 2-3 κομμάτια τη φορά, κουνώντας την κατσαρόλα συνεχώς πάνω από τη φλόγα. Δεν ανακατεύουμε με κουτάλι, αλλιώς το βούτυρο διασπάται και διαχωρίζεται, αν δημιουργηθούν υπέρθερμα σημεία στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε βούτυρο μέχρι να ενσωματωθεί ολόκληρο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση. Αναμιγνύουμε απαλά το βρασμένο ζυμαρικό με τη σάλτσα και σερβίρουμε. Τρώγεται και παγωμένο σαν κρύα σαλάτα.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες