Φετουτσίνια με γαρίδες και φρέσκο κρεμμυδάκι τσίλι και τζίντζερ 5 ψήφοι

Φετουτσίνια με γαρίδες και φρέσκο κρεμμυδάκι τσίλι και τζίντζερ
 
 

Υλικά (2 μερίδες)


150 γρ. φετουτσίνια φρέσκα
2 κουταλιές φρέσκo τζίντζερο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές κομμάτια pecan ή καρύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά φυστικέλαιο
12 γαρίδες βρασμένες χωρίς τις ουρές
Dressing:
1 κουταλιά τσίλι σος
1 κουταλιά σόγια σος
1 κουταλιά σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά σησαμέλαιο σκούρο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε νερό να βράσει σε μέτρια κατσαρόλα, 5-10 λεπτά πριν αρχίσουμε.
2. Βάζουμε το τζίντζερο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα καρύδια σε ένα μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε.
3. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την τσίλι σος (π.χ. Heinz), τη σόγια σος και το σησαμέλαιο.
4. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τις ουρές.
5. Όταν βράσει το νερό, προσθέτουμε τα φετουτσίνια και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ή ώσπου να γίνουν al dente.
6. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε ένα wok και το λαδώνουμε με το φυστικέλαιο.Προσθέτουμε τα επεξεργασμένα συστατικά και επίσης προσθέτουμε τις γαρίδες.
7. Στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το βάζουμε στο wok. Ανακατεύουμε με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.
0 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες