Φετουτσίνια Πρίμαβερα με προσούτο και ελιές 2 ψήφοι

Φετουτσίνια Πρίμαβερα με προσούτο και ελιές
 
 

Υλικά (6 μερίδες)

4 κουταλιές αλάτι
250 γρ φετουτσίνια πράσινα
250 γρ κοινά φετουτσίνια με αυγά
1/3 φλιτζ ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ κρεμμύδια κόκκινα ψιλοκομμένα
350 γρ Snow peas
150 γρ Sugar snap peas
350 γρ προσούτο κομμένο σε φέτες
2 ώριμα τοματάκια
2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
8 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε κομμάτια του 1 εκατοστού
1/2 φλιτζ. τσάϊβς, βασιλικός ή άλλο φρέσκο μυρωδικό
πιπέρι μαύρο κατά τη γεύση
4 κουτ. σούπας ξύδι αρωματικό
1/4 φλιτζ τυρί παρμεζάνα
175 γρ ελιές μαύρες ξεσποριασμένες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
λεμόνι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγίζουμε το ζυμαρικό, και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2. Σε 4 λίτρα νερού που βράζει βάζουμε 2 κουτ. σούπας αλάτι και το μπιζέλι. Βράζουμε για 1λεπτό, στραγγίζουμε και ρίχνουμε κατ' ευθείαν το μπιζέλι σε παγωμένο νερό. Το αφήνουμε για 10 λεπτά, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε.
3. Προσθέτουμε το μπιζέλι στο ζυμαρικό μαζί με το προσούτο, τις τομάτες, τις κόκκινες πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και το σχοινόχορτο ή τα μυρωδικά κατά τη γεύση. Βάζουμε αλατοπίπερο, ρίχνουμε αρωματικό ξύδι κατά τη γεύση και ανακατεύουμε απαλά. Ανακατεύουμε την πριμαβέρα με την παρμεζάνα, τη βάζουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε από πάνω ελιές και ξύσμα κίτρου. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες