Φοινίκια 3 ψήφοι

Από ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ.
Φοινίκια
Ένα γλυκό που το τρώγαμε όταν είμαστε μικρά, νόστιμο, νηστίσιμο και υγιεινό.
 
 

Υλικά (100 τεμάχια)

450 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
60 γρ. άχνη ζάχαρη
3 κ. σ. καλαμποκέλαιο
2 κ. γ. αμμωνία
ξύσμα 1/2 λεμονιού
λίγη βανίλια
καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
3 φλ. τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
Για γαρνίρισμα:
τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

Διαλύετε την αμμωνία στο νερό.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνετε μια λακούβα στο κέντρο. Ρίχνετε στην λακκούβα τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, το ξύσμα λεμονιού, την βανίλια και την αμμωνία. Αρχίζετε το ζύμωμα σιγά σιγά. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κορδονάκια. Κόβετε τα κορδόνια σε μικρά κομμάτια μήκους 6 εκ. περίπου. Τοποθετείτε τα φοινίκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Πρέπει να ροδίσουν ελαφρώς.
Ρίχνετε το καλαμποκέλαιο σε φριτέζα ή κατσαρόλα και το αφήνετε να κάψει. Τηγανίζετε τα φοινίκια αμέσως μόλις τα βγάλατε μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίσουν.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Ρίχνετε τα φοινίκια στο σιρόπι και αφήνετε να σιροπιαστούν καλά.
Τοποθετείτε τα φοινίκια σε πιατέλα τα πασπαλίζετε με ψιλοκομμένα καρύδια και αφήνετε να κρυώσουν.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες