Φιογκάκια με καπνιστό σολομό 3 ψήφοι

Από ΚΑΤΕΡΙΝΑ Σ.
Φιογκάκια με καπνιστό σολομό
Τα ζυμαρικά περιέχουν υδατάνθρακες που εξασφαλίζουν την καλή λειτουργιά του οργανισμού και με το πάντρεμα του θαλασσινού γίνετε παραγωγό διπλής ενεργείας.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

500 γρ φιογκακια
250 γρ καπνιστό σολομό
500ml κρεμά γάλακτος
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 καυτερή πιπεριά
100 ml λευκό κρασί ξηρό
10 γρ βούτυρο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε μαζί με το μαϊντανό και την καυτερή πιπεριά. Τα βάζετε να ροδίσουν για 2 λεπτά στη φωτιά με το βούτυρο. Μετά σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε και τον καπνιστό σολομό κομμένο σε κύβους ή σε λεπτές λωρίδες καθώς και την κρέμα και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε σε πολύ σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Στο μεταξύ έχετε ήδη ρίξει τα ζυμαρικά σε νερό αλατισμένο που βράζει. Αφού βράσουν τα σουρώνετε καλά και τα σερβίρετε στην ήδη από πριν ζεσταμένη πιατέλα. Περιχύνετε με την σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες