Υλικά
60 γρ. νουντλ διαφανή
500 γρ. στήθη κοτόπουλου (φιλέτα), χωρίς δέρμα
500 γρ. φιλέτο μόσχου
250 γρ .κονσέρβα ρίζες μπαμπού από κονσέρβα, στραγγισμένες
125 γρ. φύλλα από κινέζικο μαρούλι κομμένα
100 γρ. στρογγυλά μανιταράκια
1,7 λίτρα ζωμός κοτόπουλου (βλ. σελ. 27)
2,5 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερου, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
άνθη από κόκκινο chilli και φέτες για διακόσμηση
Για τη σάλτσα:
6 κουταλιές φυστικοβούτυρο
6 κουταλιές σόγια σος
6 κουταλιές ξηρό σέρι
λίγο πιπέρι καγέν
500 γρ. στήθη κοτόπουλου (φιλέτα), χωρίς δέρμα
500 γρ. φιλέτο μόσχου
250 γρ .κονσέρβα ρίζες μπαμπού από κονσέρβα, στραγγισμένες
125 γρ. φύλλα από κινέζικο μαρούλι κομμένα
100 γρ. στρογγυλά μανιταράκια
1,7 λίτρα ζωμός κοτόπουλου (βλ. σελ. 27)
2,5 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερου, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
άνθη από κόκκινο chilli και φέτες για διακόσμηση
Για τη σάλτσα:
6 κουταλιές φυστικοβούτυρο
6 κουταλιές σόγια σος
6 κουταλιές ξηρό σέρι
λίγο πιπέρι καγέν
Εκτέλεση
1. Μουσκεύουμε τα νουντλ για 5 λεπτά σε ένα μπολ με ζεστό νερό και τα στραγγίζουμε.2. Κόβουμε το κοτόπουλο, το φιλέτο και τη ρίζα μπαμπού σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα απλώνουμε σε ένα επίπεδο πιάτο με τα κινέζικα φύλλα και τα μανιτάρια.
3. Για τη σάλτσα ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με τρεις κουταλιές καυτό νερό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας μέσα τη σογια σος, το σέρι και το καγέν. Χωρίζουμε τη σάλτσα σε τέσσερα μπολ. Στολίζουμε με ένα τσίλι.
Σε κατσαρόλα ή φοντύ βράζουμε το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε το δοχείο να βράζει στο τραπέζι. Βουτάμε το κρέας και τα λαχανικά στο ζωμό να βράσουν. Τα τρώμε με τη σάλτσα. Βάζουμε τέλος τα νουντλ στο ζωμό. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν. Τα σερβίρουμε στα μπολ της σάλτσας.