Φουζίλι με τόνο και κουκουνάρια 1 ψήφοι

Φουζίλι με τόνο και κουκουνάρια
Το πιάτο αυτό βάζει φωτιά στους γευστικούς μας αδένες, όχι επειδή είναι πολύ καυτερό, αλλά λόγω της
τεράστιας γευστικής ποικιλίας των συστατικών του - τόνος, σκόρδο, κουκουνάρια, κάπαρη, βασιλικός,
ρίγανη, μαϊντανός και λεμόνι. Σερβίρεται με μια απλή σαλάτα από τρυφερό μαρούλι που ηρεμεί τη γεύση.

 
 

Υλικά (4 μερίδες)


350 γρ. ζυμαρικό φουζίλι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3/4 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
250 ml ζωμός αχιβάδας εμφιαλωμένος
1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/4 κουταλάκι καυτερές νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κουταλάκι πάστα αντσούγας
2 κουταλάκια κορνφλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό
2 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα
2 κουταλιές κάπαρη ξεπλυμένη και στραγγισμένη
180 γρ. τόνος από κονσέρβα σε νερό, στραγγισμένος και τριμμένος
1/4 φλιτζ. μαϊντανός κομμένος
2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει (να μην καπνίσει) σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να γίνει μαλακή και τραγανή, περίπου για 4 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το βασιλικό και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου για 3 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το ζωμό αχιβάδας, το κρασί, τις νιφάδες πιπεριού και την πάστα αντσούγας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 4 λεπτά ώστε να μειωθεί ελαφρά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το κορνφλάουρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι το μίγμα να γίνει ελαφρά παχύρρευστο, περίπου για 2 λεπτά.
4. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας τα κουκουνάρια, την κάπαρη, τον τόνο, το μαϊντανό και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το ζυμαρικό, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να απορροφήσει τα υγρά, και σερβίρουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες