Γαλόπουλα γεμιστή με κιμά 2 ψήφοι

Από Σοφία Π.
Γαλόπουλα γεμιστή με κιμά
Εάν θέλουμε μπορούμε να τη μαγειρέψουμε και στη κατσαρόλα, γυρίζοντάς τη τακτικά για να ψηθέι το ίδιο από όλα τα μέρη.
 
 

Υλικά

1 μέτρια γαλοπούλα
700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλιτζάνι κουκουνάρια ψίχα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 ποτήρι λευκό κρασί
2-3 ντομάτες ή πελτέ
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
βούτυρο ή λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο ή το λάδι και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά. Όταν ροδίσει ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τον πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το κρασί, λίγο νερό και τα αφήνουμε . Όταν πάρουν βράση και έχει μείνει λίγη σάλτσα, τα βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη φρυγανιά, τις σταφίδες και τα κουκουνάρια.
Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα μέσα και έξω, τη γεμίζουμε με τη γέμιση και τη ράβουμε με βελόνα και κλωστή. Τη βάζουμε στο ταψί με μερικές πατάτες αν θέλουμε ρίχνουμε βούτυρο και πολύ λίγο νερό, σκεπάζουμε με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και το ψήνουμε. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό για να μην μας καεί.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες