![](/ipnet/skin/images/aloader.gif)
Γαλόπουλα ψητή της κατσαρόλας ![29 ψήφοι 29 ψήφοι](https://www.yumyum.gr/assets/images/votes/yumyum_3.gif)
![Γαλόπουλα ψητή της κατσαρόλας](/assets/mymedia/1387801388_recimage.jpg)
Είναι προτιμότερο να το μαγειρέψουμε σε χύτρα ταχύτητας βάζοντας μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζοντάς το και αφήνοντάς το να βράσει για μισή ώρα από τη στιγμή που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Υλικά (4)
1 γαλοπούλα μικρή, περίπου 1.5 κιλό
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 κλωναράκια σέλινο
μισό ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
½ φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο ή φυτίνη
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 κλωναράκια σέλινο
μισό ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
½ φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
½ φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί
αλάτι
πιπέρι