Υλικά
2 κιλά πολύ μεγάλες ή jumbo γαρίδες, αποφλοιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
4 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο μαλακό
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
4 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο μαλακό
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.Τοποθετoύμε τις γαρίδες σε ένα ταψί και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο απευθείας στο ζεστό ταψί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Μεταφέρουμε τις γαρίδες και τη σάλτσα βουτύρου σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε με φέτες λεμόνι.