Γαριδομακαρονάδα της Έφης 4 ψήφοι

Από ΕΦΗ Β.
Γαριδομακαρονάδα της Έφης
Μια σχετικά εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεί να γίνει και χωρίς λάδι για τη περίοδο της νηστείας.
 
 

Υλικά (4-5 μερίδες)

5-6 μεγάλες γαρίδες μεγάλου ή μεσαίου μεγέθους με κέλυφος
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
Χυμό ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
1/2 κ. γλ. ζάχαρη
Λίγο λάδι
Πιπέρι
1 ποτ. κρασιού και λίγο παραπάνω λευκό κρασί
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6

Εκτέλεση

Με το λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κατόπιν βάζουμε τις γαρίδες, αφού έχουμε βγάλει τα μουστάκια τους και τις αφήνουμε να σοταριστούν και αυτές μέχρι αλλάξουν χρώμα.
Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε το κρασί και το κύβο και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Στο τέλος ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και τη δάφνη.
Όταν είναι έτοιμες οι γαρίδες τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα και ρίχνουμε στη σάλτσα 5 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι (αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη σάλτσα ντομάτας ακόμα για να βγει πιο κόκκινο).
Αφήνουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα μακαρόνια. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν τα μακαρόνια μέχρι να πιουν το νερό (αν δούμε ότι το νερό απορροφήθηκε και τα μακαρόνια είναι ωμά ρίχνουμε λίγο βραστό νερό ακόμα).
Μόλις βράσουν τα μακαρόνια (al dente) ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να ζεσταθούν. Σερβίρουμε αμέσως......
Σημ. 1: Επειδή τα μακαρόνια δε τα στραγγίζουμε αλλά τα βράζουμε μέχρι να πιουν το νερό τους είναι πολύ εύκολο να λασπώσουν.Γι'αυτό προσέχουμε αρχικά τη ποσότητα του νερού που βάζουμε στη κατσαρόλα. Καλύτερα να βάλουμε λιγότερο στην αρχή και μετά να προσθέσουμε (βραστό νερό) αν χρειάζεται.
Σημ. 2: Αν θέλουμε να τη κάνουμε νηστίσιμη ακολουθούμε τα ίδια βήματα χωρίς λάδι αλλά σε αντικολλητικό σκεύος.
4 αστέρια από 4 επισκέπτες