Γεμιστά του ναύτη
Είναι ένα ορεκτικό, που γίνεται, εύκολα, γρήγορα και δεν κοστίζουν τα υλικά του. Επίσης, είναι πιάτο δροσερό και ευπαρουσίαστο.
Υλικά (5-7)
2 φλ. μαγιονέζα (κατά προτίμηση με λεμόνι)
2 κονσέρβες τόνος
10 ντομάτες μεσαίου, προς μικρού, μεγέθους
100 γραμμάρια κάπαρη
2 κονσέρβες τόνος
10 ντομάτες μεσαίου, προς μικρού, μεγέθους
100 γραμμάρια κάπαρη
Εκτέλεση
Κόβετε μια φέτα από πάνω, και βγάζετε την ψίχα (με τους σπόρους) από όλες τις ντομάτες, όπως στα γεμιστά. Αν είναι απαραίτητο, κόβετε λίγο τον πάτο της κάθε ντομάτας, χωρίς να την τρυπήσετε, ώστε να μπορεί να σταθεί όρθια. Στραγγίζετε την κάπαρη, ανοίγετε τις κονσέρβες με τον τόνο, τον στραγγίζετε και τον λιώνετε με το πιρούνι. Ανακατεύετε τα 70 γραμμάρια της κάπαρης και τον τόνο, με δυόμισι φλιτζάνια μαγιονέζας. Γεμίζετε τις ντομάτες με το μίγμα, όχι μέχρι επάνω, αλλά αφήνετε ένα μικρό κενό, μικρότερο από μισό δάχτυλο. Στρώνετε, με μαγιονέζα, το κενό, μέχρι το χείλος της ντομάτας, και ρίχνετε επίσης, σε καθεμία ντομάτα, μερικά μπουμπούκια κάπαρης. Βάζετε τις ντομάτες σε μια ωραία, μεσαίου μεγέθους, πιατέλα, και τις σερβίρετε.Την ψίχα από τις ντομάτες και τα καπάκια, μπορείτε να τα κάνετε σάλτσα για μακαρονάδα.