Γιαουρτοτυράκια 5 ψήφοι

Γιαουρτοτυράκια
 
 

Υλικά


1 κιλό γιαούρτι σακούλας (πρόβειο)
1 κουταλιά κοφτή πιπέρι μαύρο
2 κουταλιές αλάτι
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά μπούκοβο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γιαούρτι σε τουλουπάνι, το δένουμε στις τέσσερις άκρες και το κρεμάμε για να στραγγίσει σε δροσερό μέρος για 24 ώρες ή και περισσότερο. Μετά το αναμιγνύουμε με το αλάτι και το πιπέρι.
2. Πλάθουμε σε μπαλάκια (από 1 κουταλιά μίγμα το καθένα) σε μέγεθος καρυδιού, τα βάζουμε πάνω σε ένα δίσκο, και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες ή μέχρι να σφίξουν.
3. Σε μια γυάλα τοποθετούμε σε στρώσεις διαδοχικά λάδι, γιαουρτοτυράκια και μπούκοβο.
4. Στο κέντρο του δοχείου βάζουμε τη δάφνη και προσέχουμε ώστε το λάδι να καλύπτει και την πάνω στρώση από γιαουρτοτυράκια.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες