Γλυκά πιττάκια με κρεμά 1 ψήφοι

Από ANNA K.
Γλυκά πιττάκια με κρεμά
 
 

Υλικά (20 πιτάκια)

1 φύλλο σφολιάτας των 450 γρ.
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
1,5 - 2 ποτήρια σιμιγδάλι
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 - 3 βανίλιες
λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

1) Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 250 ml γάλα με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά (κρατάμε έναν κρόκο για το τέλος).
2) Σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε 750 ml γάλα και λίγο πριν βράσει ρίχνουμε το μίγμα με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
3) Μόλις ξεκινήσει να βράζει το βγάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει ώστε να πήξει η κρέμα.
4) Αφού έχουμε αφήσει το φύλλο να ξεπαγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, το ξετυλίγουμε και το κόβουμε σε 20 κομμάτια (4 οριζόντια, 5 κατακόρυφα).
5) Μέσα στα τετραγωνάκια που δημιουργήθηκαν βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά από την κρέμα (λίγη κρέμα μπορεί να περισσέψει).
6) Χρησιμοποιώντας λίγο αλευρά "κλείνουμε" τα πιτάκια ως εξής: όπως είναι τετράγωνα παίρνουμε τις δυο άκρες που βρίσκονται διαγώνια μεταξύ τους και τις ενώνουμε στο κέντρο χρησιμοποιώντας το αλεύρι. Το ίδιο κάνουμε και με τις άλλες δυο άκρες και ενώνουμε και τις τέσσερις άκρες στο κέντρο σαν να τις βιδώνουμε.
7) Βάζουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε μέσα τα πιτάκια.
8) Τα αλείφουμε με το κροκάδι από το αυγό και τα ψήνουμε στους 180 ° C σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου (για να πάρουν χρώμα)
9) Για περισσότερη γεύση τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη αχνή.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες