Γλυκό κουταλιού φράουλα 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Γλυκό κουταλιού φράουλα
 
 

Υλικά

1 1/4 κ. φράουλες
1 1/4 κ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
3-4 λεμόνια για το μαρινάρισμα

Εκτέλεση

Αγοράζετε φράουλες μεγάλες και γερές. Τις πλένετε καλά και αφαιρείτε τα κοτσάνια με προσοχή για να μην λιώσουν. Βάζετε τις φράουλες σε μια πιατέλα και τις ραντίζετε με τον χυμό των λεμονιών, αφού πρώτα τα έχετε στύψει. Αφήνετε τις φράουλες με τον χυμό των λεμονιών 3 με 4 ώρες.
Κατόπιν βάζετε σε κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στραγγίζετε τις φράουλες από το λεμόνι και τις ρίχνετε μέσα στο σιρόπι να βράσουν σε μέτρια φωτιά 5-8 λεπτά. Βγάζετε τις φράουλες από το σιρόπι με μία κουτάλα τρυπητή και συνεχίζετε τον βρασμό του σιροπιού μέχρι να δέσει καλά. Ξαναρίχνετε τις φράουλες, ξαφρίζετε, και αφού το γλυκό δέσει, προσθέτετε 1 κ.γ. λεμόνι. Όταν πάρει 1 με 2 βράσεις, αφαιρείτε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρετε σε βάζα.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες