Γρήγορο παγωτό μπανάνα
Η μπανάνα είναι αγαπημένο φρούτο των παιδιών και το καλοκαίρι το απολαμβάνουν σε παγωτό!
Υλικά
4 ώριμες μπανάνες
1 κ.σ χυμό λεμονιού
200 γρ. ζάχαρη
250 ml πλήρες γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
1 κ.σ χυμό λεμονιού
200 γρ. ζάχαρη
250 ml πλήρες γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.Τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα και χτυπάμε ξανά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Παγώνουμε καλά το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά προσθέτουμε λίγη λίγη την κρύα κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και περίπου 20΄ θα πάρει τη μορφή παγωτού.
Διατηρούμε το παγωτό μπανάνα στην κατάψυξη.