Χοιρινό μπούτι με μέλι και μουστάρδα στην γάστρα 5 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Χοιρινό μπούτι με μέλι και μουστάρδα στην γάστρα
 
 

Υλικά (8)

5-7 κιλά μπούτι χοιρινό
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
4 κ. σ. μουστάρδα σε κόκους
1/2 φλ. μέλι
200 ml λευκό κρασί

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκάλι, τη μουστάρδα και το μέλι και τα αναμιγνύετε καλά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χαράζετε το χοιρινό με ένα κοφτερό μαχαίρι, δημιουργώντας ρόμβους στην επιφάνεια του. Το βάζετε σε μια γάστρα και το αλείφετε με το χυμό, τη μουστάρδα και το μέλι. Προσθέτετε το κρασί και κλείνετε τη γάστρα. Αφήνετε να ψηθεί για 3 ώρες, το αφήνετε 20 λεπτά να σταθεί πρίν το κόψετε και σερβίρετε.
1 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες