Καψαλισμένα χτένια με λεμόνι και βότκα 3 ψήφοι

Από ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
Καψαλισμένα χτένια με λεμόνι και βότκα
Περιχύνουμε τα καψαλισμένα χτένια με λεμόνι, κρέμα και μπόλικο εστραγκόν για ένα ντελικάτο πιάτο, που είναι νοστιμότατο ανακατεμένο με ζυμαρικό.
Για να τα σερβίρουμε πάνω σε ζυμαρικό, βράζουμε 250 γρ. σπαγέτι ή λινγκουίνια και φυλάμε περίπου ½ φλιτζ. από το νερό τους. Ρίχνουμε το βρασμένο ζυμαρικό στη σάλτσα με αρκετό από το νερό που φυλαξαμε μέχρι την επιθυμητή υφή. Ανακατεύουμε για να καλυφθεί το ζυμαρικό, προσθέτουμε εστραγκόν και επαναφέρουμε τα χτένια στο τηγάνι.
 
 

Υλικά (2-4)

500 γρ. χτένια θαλάσσης
1 κουταλιά συν 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
2/3 φλιτζ. βότκα
2 κουταλιές πλήρης κρέμα
1 κουταλιά φρέσκος χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα εστραγκόν

Εκτέλεση

1. Στεγνώνουμε τα χτένια με χαρτί κουζίνας, τα τρίβουμε με 1 κουταλάκι ελαιό-λαδο και βάζουμε αλατοπίπερο.
2. Ζεσταίνουμε τη υπόλοιπη 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι σιγοβράσει, προσθέτουμε τα χτένια και τα τηγανίζουμε από κάθε πλευρό μέχρι να χρυσίσουν, περίπου για 4 λεπτά συνολικά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τα φυλάμε.
3. Βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσεκτικά προσθέτουμε τη βότκα, ξύνοντας τυχόν μαύρα κομματάκια από τον πάτο της κατσαρόλας και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν. Επαναφέρουμε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν. Επαναφέρουμε τα χτένια και τυχόν χυμούς που έχουν μαζευτεί στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να ζε-σταθούν, περίπου για 2 λεπτά.
4. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το εστραγκόν και σερβίρουμε με ψωμί ως ορεκτικό ή πάνω σε ζυμαρικό ως κύριο πιάτο.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες