Κατσικάκι στο φούρνο 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κατσικάκι στο φούρνο
 
 

Υλικά

2 κιλά κατσικάκι κομμένο μερίδες
1/2 κιλό σκόρδα φρέσκα
5 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
λάδι
ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζουμε τα φρέσκα σκόρδα. Τα στρώνουμε στη συνέχεια στη σειρά σε στενόμακρο ταψί μόλις στραγγίξουν λίγο και μόλις τελειώσει η μια σειρά, συνεχίζουμε το στρώσιμο από πάνω (όχι παραπάνω από 2 στρώσεις σκόρδα) αντικριστά. Στύβουμε τα λεμόνια, και χτυπάμε το χυμό με το λάδι (ένα ποτήρι του νερού λάδι γεμάτο), τη ρίγανη και βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και στη συνέχεια βουτάμε μια μια μερίδα στο μείγμα και το τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τα σκόρδα. Συνεχίζουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες μερίδες. Όσο μείγμα περισσέψει το περιχύνουμε πάνω από το κρέας στο ταψί. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε σε πολύ σιγανή φωτιά για 3-4 ώρες.
Τα φρέσκα σκόρδα μπορούν να αντικατασταθούν και με φρέσκα κρεμμυδάκια.
4 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες