Κοκορέτσι από τη Ρούμελη
Υλικά
2 συκωταριές αρνίσιες (σύνολο 3 κιλά)
4 αντεριές αρνίσιες
αλάτι
πιπέρι
4 αντεριές αρνίσιες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το συκώτι, το πλεμόνι, τα γλυκάδια και τις καρδιές και τα κόβουμε σε μεγάλα και ομοιόμορφα κομμάτια.Ανακατεύουμε μία κούπα αλάτι με μία κούπα πιπέρι, αλατοπιπερώνουμε τη συκωταριά και τα ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε σε σούβλα εναλλάξ τα κομμάτια της συκωταριάς και μόλις γεμίσει την αφήνουμε 30-60 λεπτά να στραγγίξει. Η παραπάνω ποσότητα είναι για μία σούβλα περίπου 1,2-1,5 μέτρα, ανάλογα με το μέγεθος που θα κόψουμε τα κομμάτια.
Πλένουμε καλά τα εντεράκια και τα τοποθετούμε σε ένα καθαρό σκεύος μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να τα διατηρήσουμε μέχρι 1 μέρα στο ψυγείο, οπότε μπορούμε να τα καθαρίσουμε και να είναι έτοιμα από την προηγούμενη μέρα.
Δένουμε στη μία άκρη, κοντά στη συκωταριά, τη μία αντεριά και πλέκουμε κατά μήκος. Πριν τελειώσει ενώνουμε και την 2η αντεριά και συνεχίζουμε.
Τις επόμενες 2 αντεριές τις τυλίγουμε γύρω γύρω από το κοκορέτσι έτσι ώστε να καλύψουμε κατά το μεγαλύτερο μέρος τα συκωτάκια, ξεκινώντας πάλι με ένα καλό δέσιμο στη μία πλευρά.
Μόλις είναι έτοιμο το κοκορέτσι, το αλατοπιπερώνουμε ξανά απέξω καλά.
Ψήνουμε το b>κοκορέτσι στη σούβλα σε χαμηλή φωτιά, σε ψηλή θέση για 1 ώρα και μετά το χαμηλώνουμε και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα περίπου.
Απολαμβάνουμε το κοκορέτσι ζεστό, με καλό κρασί και καλή παρέα!
Αν θέλετε να δείτε όλες τις συνταγές του Always Hungry μπείτε τώρα στο blog του εδώ: Συνταγές Always Hungry