Κοτόπουλο με αμύγδαλα 8 ψήφοι

Κοτόπουλο με αμύγδαλα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


500 γρ φιλέτο κοτόπουλου
Μαρινάρισμα:
1/4 κουταλιά αλάτι
1/8 κουταλιά πιπέρι
1 κουταλιά κορνφλάουερ
1 κουταλιά σόγια σως
1 ασπράδι αυγού
1 φλ φυτικό λάδι
5 φέτες φρέσκη ρίζα τζίντζερο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε μήκος 2,5 εκ.
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κομμάτια των 2,5 εκ
1/2 φλ ρίζα μπαμπού κομμένη σε κύβους
σως:
1 κουταλιά λευκό ξύδι
2 κουταλιές σόγια σως
1 κουταλιά ρυζόκρασο ή ξηρό sherry
1/2 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλιά κορνφλάουερ
Αμύγδαλα τραγανά:
4 φλ λάδι για βαθύ τηγάνισμα
1 φλ αμύγδαλα χωρισμένα στα δυο

Εκτέλεση

Κόψε το κοτόπουλο σε κύβους των 2,5 εκ. Συνδύασε τα συστατικά της μαρινάδας σε μπολ μεσαίου μεγέθους,βάλε το κοτόπουλο και ανακάτεψε καλά. `?φησε τα για 30 λεπτά. Ζέστανε λάδι σε wok σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά. Βάλε το κοτόπουλο στο λάδι. Stir-fry για 30 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρά σκούρο. Βγάλε το κοτόπουλο με τρυπητό κουτάλι,στράγγισε καλά και βάλε το στην άκρη. Βγάλε το λάδι από το wok αφήνοντας μόνο 2 κουταλιές. Ξαναζέστανε το λάδι πάνω από μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Πρόσθεσε τζίντζερ, πιπέρι και ρίζα μπαμπού στο λάδι. Τηγανισέ τα 1 ή 2 λεπτά, ώσπου τα λαχανικά να γίνουν τραγανά και τρυφερά. Ανακάτεψε καλά τα συστατικά της τελικής σως σε μικρό μπολ και βάλε τα στο wok. `Αστα να βράσουν. Βάλε το κοτόπουλο στη σως που βράζει. Stir-fry ώσπου το κοτόπουλο να καλυφθεί με σως. Πρόσθεσε τα αμύγδαλα, ανακάτεψε καλά και σερβίρισε το ζεστό. Ζέστανε λάδι σε wok πάνω από μέτρια φωτιά 150ο. Πρόσθεσε τα αμύγδαλα και ανακάτεψε για 2-3 λεπτά ώσπου να γίνουν χρυσά σκούρα. Βγάλε τα από το...
1 αστέρια από 8 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες