Κοτόπουλο με ξηρά φρούτα 3 ψήφοι

Κοτόπουλο με ξηρά φρούτα
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 κοτόπουλο του 1,5 κιλού κομμένο σε κομμάτια
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια ρίγανη ξηρή
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξύδι κόκκινο
1 φλιτζάνι δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
1/2 φλιτζάνι ξηρά βερίκοκα
2 δαφνόφυλλα
1/2 φλιτζάνι ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές κάπαρη
1 κουταλιές χυμός από κάπαρη
1/4-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη σκούρα
3/4 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμιγνύουμε το κοτόπουλο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τις ελιές, την κάπαρη και το χυμό κάπαρης. Τα σκεπάζουμε και τα παγώνουμε για 24 ώρες.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια στρώση σε ένα ρηχό ταψί και ρίχνουμε με το κουτάλι τη μαρινάτα ομοιόμορφα πάνω στο κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το κρασί γύρω από το κοτόπουλο. Ψήνουμε για 45 λεπτά, ρίχνοντας από πάνω υγρά κάθε 15-20 λεπτά.
3. Με ένα τρυπητό κουτάλι, βγάζουμε το κοτόπουλο, τα φρούτα, τις ελιές και την κάπαρη σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε αρκετές κουταλιές από τους χυμούς του ταψιού πάνω στο κοτόπουλο. Σερβίρουμε τους χυμούς που απομένουν χωριστά σε μια σαλτσιέρα.
0 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες