Κοτόπουλο σε σάλτσα στρειδιών 2 ψήφοι

Κοτόπουλο σε σάλτσα στρειδιών
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

500 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μικρούς κύβους

Mαρινάδα:
2 κουταλιές σόγια σος
1 κουταλιά ρυζόκρασο
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
1 κουταλιά κορνφλάουρ

Λαχανικά:
3-4 κινέζικα αποξηραμένα μανιτάρια, ενυδατωμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κονσέρβα βλαστάρια μπαμπού ή καλαμποκάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα διαγώνια στα τρία
1 φέτα τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Σάλτσα:
1 κουταλιά σκούρα σόγια σος
2 κουταλιές σος στρειδιών
1 κουταλιά ξηρό σέρι
1 κουταλάκι κρυσταλλική ζάχαρη
1,5 κουταλιά κορνφλάουρ
1/3 φλιτζ. νερό
1 κουταλάκι σησαμέλαιο
λάδι για ψιλοτηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Αναμιγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο, αναμιγνύοντάς τα με ξυλάκια και προσθέτοντας τελευταίο το κορνφλάουρ. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 10-15 λεπτά.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά και τα αναμιγνύουμε με τα υλικά της σάλτσας.
3. Ξεπλένουμε τα λαχανικά από κονσέρβα σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε.
4. Ζεσταίνουμε λάδι στο γουόκ. Μόλις κάψει, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψιλοτηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψιλοτηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κοτόπουλο να αλλάξει χρώμα. Το βγάζουμε από το γουόκ.
5. Προσθέτουμε λάδι και ψιλοτηγανίζουμε τα μανιτάρια και τα βλαστάρια μπαμπού ή τα καλαμποκάκια. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στο γουόκ. Κάνουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο του γουόκ και προσθέτουμε τη σάλτσα, δίνοντας ένα γρήγορο ανακάτωμα πριν την προσθέσουμε. Ανακατεύουμε τη σάλτσα για να πήξει και να αναμιχθεί με το κρέας και τα λαχανικά. Σερβίρεται καυτό πάνω σε λευκό ρύζι.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες