Κουκουλωτά σε κληματόβεργες 2 ψήφοι

Από ΑΝΔΡΕΑΣ Α.
Κουκουλωτά σε κληματόβεργες
Είναι υπέροχοι, πεντανόστιμοι λαμπρομεζέδες. Η γεύση τους θα σας μείνει αξέχαστη.
 
 

Υλικά (10-12 κομμάτια)

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 συκωταριά από μικρό αρνί (για να μην έχει υπερβολικό λίπος)
2 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι (πολύ ψιλοκομμένο)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1/2 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
1/4 κούπα ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας τοματοπολτέ
αλάτι, πιπέρι
2 μπόλιες αρνίσιες (σκέπες)
κληματόβεργες για το ταψί, να καλύψουν τον πάτο

Εκτέλεση

Σε νερό που βράζει ζεματάμε τη συκωταριά για 10 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βουτάμε τις μπόλιες σε χλιαρό νερό για να ανοίξουν και τις απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κύμα, την ψιλοκομμένη συκωταριά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε καλά τα υλικά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα από το ζύμωμα. Χωρίζουμε τις μπόλιες σε 10-12 κομμάτια. Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε κομματάκι της μπόλιας και το κλείνουμε σε πακετάκι, να είναι σαν κουκούλια. Σε ταψί, απλώνουμε τις κληματόβεργες και ακουμπάμε πάνω τα κουκουλωτά με την ένωση προς τα κάτω και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.
4 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες