
ΚUSHARY 

Το χαρακτηριστικό αυτό αιγυπτιακό πιάτο βασίζεται στην ανάμιξη ρυζιού με ζυμαρικά και φακές.
Υλικά
1 φλιτζάνι φακές βρασμένες σε νερό, σουρωμένες
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι βρασμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/4 του κουταλιού του γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι κοφτό μακαρονάκι βρασμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο
2 ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ξίδι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
1/4 του κουταλιού του γλυκού κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Αλάτι