Κυψελάκια 2 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κυψελάκια
 
 

Υλικά

Για το μίγμα με τα καρύδια
2 ασπράδια αυγών
250 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. αλεσμένα καρύδια
50 γρ. αλεσμένα μπισκότα
Για την κρέμα
2 κρόκους αυγών
150 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Χτυπάτε καλά τα ασπράδια με ένα μίξερ και προσθέτετε σιγά σιγά την ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας συνεχώς Στο τέλος προσθέτετε τα αλεσμένα καρύδια και τα μπισκότα και τα ανακατεύετε. Χτυπάτε καλά με ένα μίξερ για λίγα λεπτά, το βούτυρο,τα κροκάδια και την ζάχαρη άχνη.
Το γλυκό γίνεται με καλούπια που θα φτιάξουμε από ασημόκολλα ή αν έχετε έτοιμα καλούπια τα οποία πουλάνε στο εμπόριο.
Φτιάχνετε το καλούπι με ένα κομμάτι ασημόκολλας, βάζετε μέσα το μίγμα από τα καρύδια, το πατάτε καλά και δημιουργείται ένα βαθούλωμα στο οποίο τοποθετείται την κρέμα. Όταν βάλετε την κρέμα βάζετε το κάτω μέρος του γλυκού σε αλεσμένα μπισκότο για να κλείσει μέσα την κρέμα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
0 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες