Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Λιγκουίνια με γκοργκοντζόλα και καρύδια 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με γκοργκοντζόλα και καρύδια
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4 μερίδες)

90 γρ. καρύδια κομματιασμένα
500 γρ. λιγκουίνια
75 γρ. βούτυρο
150 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα κομμένο ή κομματιασμένο
2 κουταλιές κρέμα
150 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε μονή στρώση τα καρύδια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, ώστε να καβουρδιστούν ελαφρά. Τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα, την κρέμα και τον αρακά. Ανακατεύουμε απαλά για 5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Αναμιγνύουμε καλά τη σάλτσα και τα καρύδια με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας από πάνω κι άλλο πιπέρι, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια