Λιγκουίνια με γκοργκοντζόλα και καρύδια 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με γκοργκοντζόλα και καρύδια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

90 γρ. καρύδια κομματιασμένα
500 γρ. λιγκουίνια
75 γρ. βούτυρο
150 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα κομμένο ή κομματιασμένο
2 κουταλιές κρέμα
150 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε μονή στρώση τα καρύδια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, ώστε να καβουρδιστούν ελαφρά. Τα βάζουμε στην άκρη να κρυώσουν.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
3. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη γκοργκοντζόλα, την κρέμα και τον αρακά. Ανακατεύουμε απαλά για 5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη. Βάζουμε αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
4. Αναμιγνύουμε καλά τη σάλτσα και τα καρύδια με το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως, ρίχνοντας από πάνω κι άλλο πιπέρι, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες