Λιγκουίνια με σολομό και σάλτσα λεμονιού 3 ψήφοι

Λιγκουίνια με σολομό και σάλτσα λεμονιού
 
 

Υλικά (8 μερίδες)


500 γρ. λιγκουίνια
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένε σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές αλεύρι γενικής χρήσεως
2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου κρύος
1/2 κουταλάκι βασιλικός ξηρός τριμμένος
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού ή λάιμ
1 φλούδα λεμονιού ή λάιμ
1 φλιτζ. παχιά κρέμα ή μισή-μισή μεγάλα
4 φιλέτα σολομού των 120 γρ. το καθένα
8 κλαράκια βασιλικού για γαρνίρισμα
8 λωρίδες από φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στο μεταξύ σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στην άκρη. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι και το αφήνουμε να σκουρήνει ελαφρά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα λεμονιού, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε πολύ σιγά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 10 λεπτά. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ανακατεύοντας την κρέμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά.
3. Ψήνουμε το σολομό στο γκριλ και μετά τον αναμιγνύουμε με τη σάλτσα λεμονιού και κρέμας και το βάζουμε πάνω στο ζυμαρικό. Γαρνίρουμε με το φρέσκο βασιλικό και τη φλούδα λεμονιού.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες