Λιγκουίνια με χτένια και σπαράγγια 1 ψήφοι

Λιγκουίνια με χτένια και σπαράγγια
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κουταλιά βούτυρο
1/2 κρεμμυδάκι στιφάδου ψιλοκομμένο
250 g χτένια πλυμένα και στραγγιγμένα
1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 κουταλιά εστραγκόν
αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση
6 λεπτοί μίσχοι από σπαράγγια
1/2 φλιτζ. νερό
250 g λιγκουίνια, βρασμένα, στραγγισμένα και
ζεσταμένα με λίγο βούτυρο και λευκό πιπέρι κατά τη γεύση

Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Μόλις τα κρεμμυδάκια μαραθούν, προσθέτουμε το κρασί και τα χτένια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε το εστραγκόν και αλατοπίπερο κατά τη γεύση.
2. Στο μεταξύ, σε μιαν άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τα σπαράγγια στο νερό και τα βράζουμε μέχρι του σημείου να βγαίνει ελαφρός ατμός και τα σπαράγγια να γίνουν τρυφερά (εναλλακτικά τα φτιάχνουμε στον ατμό).
3. Βγάζουμε τα σπαράγγια από το νερό και τα βάζουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
4. Σερβίρουμε πάνω στο ζυμαρικό.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες