Λιγκουίνια με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Λιγκουίνια με φρέσκα μανιτάρια, λεμόνι και θυμάρι
 
 

Υλικά (4)

500 γρ. λιγκουίνια
250 γρ. ασπρομανίταρα
80 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος light
1 κ. τσ. φρέσκο θυμάρι
1,5 κ. τσ. αλάτι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φετούλες. Βάλτε τα σε βαθειά πιατέλα, περιχύστε τα με το λάδι, προσθέστε το αλάτι, το σκόρδο λειωμένο, το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού και το φρέσκο θυμάρι. Βράστε τα λιγκουίνια και κρατήστε λίγο νερό στο τέλος του βρασίματος σε ένα ποτήρι. Στραγγίστε τα μακαρόνια και ρίξτε τα αμέσως στην πιατέλα με τα μανιτάρια. Ανακατέψτε καλά τα υλικά, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στο βράσιμο, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την παρμεζάνα και το πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά και σερβίρετε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες