Λιγκουίνια με γαρίδες, κοτόπουλο και grand marnier 5 ψήφοι

Λιγκουίνια με γαρίδες, κοτόπουλο και grand marnier
Η συνταγή αυτή αποτελεί μια παραλλαγή συνταγής βρέθηκε σε μια σοφίτα, μέσα σε ένα κουτί με ξεχασμένες χειρόγραφες συνταγές. Δεν έχουμε ιδέα για την προέλευσή της. Τη δοκιμάσαμε στην κουζίνα και το διαμάντι αυτό πήρε τη θέση του ανάμεσα στα πιο πολύτιμα κοσμήματα της συλλογής μας.
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς καθόλου πάχος κομμένο σε μικρούς κύβους
500 γρ. λιγκουίνια
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζ. παχιά κρέμα (ή μισό-μισό με γάλα)
120 γρ. βούτυρο μαλακό
3 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
πιπέρι λευκό κατά τη γεύση
αλάτι κατά τη γεύση
8 κουταλιές λικέρ Grand Marnier
2 κουταλιές τσάϊβς ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 4 λίτρα νερό μαζί με τους κύβους ζωμού και αλάτι κατά τη γεύση. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, το αναμιγνύουμε με 4 κουταλιές βούτυρο και το διατηρούμε ζεστό.
2. Στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα τηγανίζουμε με το λάδι τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν μαζί με αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα με ένα τρυπητό κουτάλι και τα φυλάμε στην άκρη ζεστά.
3. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα και ανακατεύοντας συνεχώς την αφήνουμε να πάρει βράση (αν είναι πολύ παχύρρευστη προσθέτουμε λίγο γάλα). Βάζουμε το πιπέρι, το Grand Marnier, το μαϊντανό και το υπόλοιπο βούτυρο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, για 5 λεπτά ακόμη.
4. Απλώνουμε το ζυμαρικό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και ρίχνουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο ομοιόμορφα από πάνω. Τέλος ρίχνουμε τα τσάϊβς πάνω στη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως σε ζεσταμένα πιάτα.
5. Σερβίρεται με κρασί χρυσό chablis.
0 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες