Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Madras curry 5 ψήφοι

Madras curry
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

1,5 κιλό ψαχνό μοσχαράκι
Ρίζα τζίντζερ
1 Κρεμμύδι και σκόρδο ψιλοκομμένα
Σπόροι μουστάρδας και κύμινου
2-3 κόκκοι κάρδαμο και 2-3 κανελογαρύφαλα
Λίγο turmeric
3 κουταλιές chili powder
3 κουταλιές curry
3 κουταλιές κολίανδρο σκόνη
1/2 κουταλιά κύμινο σκόνη
Ντοματάκια αποφλοιωμένα ή πελτές ντομάτας
Αλάτι ψιλό
Λάδι ή βούτυρο για τσιγάρισμα

Εκτέλεση

Βάζετε στο κρέας τζίντζερ και αλάτι. Ανακατεύετε σ' ένα μπολ chili, curry, κολίανδρο και κύμινο σκόνη. Τσιγαρίζετε κρεμμύδι και σκόρδο στην κατσαρόλα, οπότε ρίχνετε κόκκους μουστάρδας και κύμινου μαζί με λίγο turmeric για χρώμα. Στην κατσαρόλα έχετε ήδη βάλει κάρδαμο και κανελογαρύφαλο. Όταν το μίγμα στην κατσαρόλα αρχίσει να τσιτσιρίζει, ρίχνετε το κρέας και το αφήνετε να βράσει 15' χωρίς καθόλου νερό. Ρίχνετε το μίγμα των μπαχαρικών και το αφήνετε να βράσει για 10' ακόμη, οπότε ρίχνετε την ντομάτα (αν είναι πελτές τον αραιώνετε με νερό) και το αφήνετε να βράσει για 5' ακόμη. Σερβίρετε πάνω σε βραστό ρύζι, απλό ή κίτρινο.
2 αστέρια από 5 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια