Υλικά
600 γρ μπούτι κοτόπουλο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
30 γρ φρέσκο άνηθο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
1 λεμόνι
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
750 ml ζωμό κοτόπουλου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
30 γρ φρέσκο άνηθο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
1 λεμόνι
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
750 ml ζωμό κοτόπουλου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια 1 εκατοστού τα μπούτια.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να μείνει το λάδι μόνο. Θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά με τακτικό ανακάτεμα για να μην κολήσει το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την εστία, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και βράζουμε για 25 λεπτά.
Χτυπάμε καλά τον χυμό από το λεμόνι, το αυγό και το κορν φλάουρ.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το μείγμα του αυγολέμονου. Με γρήγορες κινήσεις ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού και μετά ανακατεύουμε με μία κουτάλα τη μαγειρίτσα.
Bάζουμε πάλι την κατσαρόλα στην εστία σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση και να δέσει ελαφρά.
Ανακαλύψτε και τη συνταγή για την πιο ελαφριά Μαγειρίτσα με Μανιτάρια!