Μακαρονάκι κοφτό με δέκα μυρωδικά 1 ψήφοι

Μακαρονάκι κοφτό με δέκα μυρωδικά
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)

3 κουταλάκια μαϊντανός φρέσκος κομμένος
3 κουταλάκια βασιλικός φρέσκος κομμένος
2 κουταλάκια φρέσκα τσάϊβς κομμένα
2 κουταλάκια φρέσκος φραγκομαϊντανός, κομμένος
1 κουταλάκι φρέσκο εστραγκόν κομμένο
1 κουταλάκι φρέσκο φασκόμηλο κομμένο
1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη κομμένη
1 κουταλάκι φρέσκια μαντζουράνα κομμένη
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι κομμένο
1 κουταλάκι φρέσκο δεντρολίβανο κομμένο
1/2 - 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού
αλάτι κατά τη γεύση
πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση
500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα αναμιγνύουμε το μαϊντανό, το βασιλικό, τα τσάϊβς, το φραγκομαϊντανό, το εστραγκόν, το φασκόμηλο, τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι τα μυρωδικά να πάρουν ένα ζωηρό πράσινο χρώμα, απελευθερώνοντας την ευωδία τους, περίπου για 2-3 λεπτά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά τη γεύση.
2. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, αφήνοντας και λίγο υγρό, και το βάζουμε σε ένα ζεσταμένο μπολ σερβιρίσματος. Χύνουμε το μίγμα των μυρωδικών πάνω στο ζυμαρικό βάζοντας και αλάτι, αν θέλουμε, και χοντροαλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά τη γεύση. Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένο τυρί παρμεζάνα, αν θέλουμε.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες