Μακαρόνι με τυρί μοτσαρέλα και τόνο 3 ψήφοι

Μακαρόνι με τυρί μοτσαρέλα και τόνο
 
 

Υλικά (4-6 μερίδες)


200 γρ. μακαρόνι
1 φλιτζ. σέλερι κομμένο λοξά
1/2 φλιτζ. ελιές γεμιστές με πιπεριά κομμένες σε λεπτές φέτες
285 γρ. κονσέρβα τόνου στραγγισμένη
2 κουταλιές κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλάκια συν 1/2 κουταλάκι αλάτι
2 φορές από 1/4 κουταλάκι πιπέρι
3 φλιτζ. τυρί μοτσαρέλα ή φέτα, κομματιασμένο
2 κουταλιές συν 1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 φλιτζ. ξινή κρέμα
1 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό. Ανακατεύουμε το σέλερι και τις ελιές με το μακαρόνι.
2. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190οC και βάζουμε μέσα ένα κατάλληλο ταψί χωρίς λάδι ή βούτυρο.
3. Αναμιγνύουμε τον τόνο, το κρεμμύδι, 1 κουταλάκι αλάτι, 1/4 κουταλάκι πιπέρι και το τυρί.
4. Ρίχνουμε στο ταψί το μισό μίγμα από τα μακαρόνι με το σέλερι και από πάνω το μισό μίγμα τόνου. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες ποσότητες.
5. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, 1/2 κουταλάκι αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο και να βράσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας την ξινή κρέμα και το κρασί. Ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει και πάλι βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
6. Το ρίχνουμε στο ταψί, πάνω το μίγμα του τόνου, προσθέτοντας 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με φοϊλ αλουμινίου και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 λεπτά.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες