Μακαρόνι με ζαμπόν και ελιές στο φούρνο 2 ψήφοι

Μακαρόνι με ζαμπόν και ελιές στο φούρνο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 κουταλιά αλάτι
250 γρ μακαρόνι (γυριστά)
500 γρ γλυκό μπιζέλι από κονσέρβα αστράγγιστο
1/4 φλιτζ βούτυρο ή μαργαρίνη
1/4 φλιτζ αλεύρι
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1/8 κουταλάκι μουστάρδα ξηρή
2 φλιτζ γάλα
500 γρ ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1,5 φλιτζ τυρί τσένταρ πικάντικο τριμμένο
100 γρ ελιές γεμιστές με πιπεριά
2 κουταλιές κρεμμύδι κομμένο
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΥΡΙΟΥ: Ανακατεύουμε τα ακόλουθα συστατικά:
1/4 φλιτζ τυρί τσένταρ πικάντικο τριμμένο
2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
2 κουταλιές ξηρό ψωμί τριμμένο

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό.
2. Στραγγίζουμε το μπιζέλι κρατώντας 1/2 φλιτζ υγρό.
3. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια, ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και το αλάτι.
4. Ρίχνουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς το γάλα και το υγρό από το μπιζέλι μέχρι να βράσει η σάλτσα, περίπου σε 1 λεπτό.
5. Ανακατεύουμε τη σάλτσα, το μπιζέλι, το ζαμπόν, το τυρί, τις ελιές και το κρεμμύδι με το μακαρόνι.
6. Μεταφέρουμε το μίγμα σε πυρίμαχο δοχείο των 2,5 λίτρων και ρίχνουμε από πάνω την επικάλυψη.
7. Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180οC για 20-25 λεπτά ή μέχρι να κοχλάσει.
2 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες