Μαλταλιάτι με αρνίσιο κιμά και πεκορίνο 2 ψήφοι

Μαλταλιάτι με αρνίσιο κιμά και πεκορίνο
 
 

Υλικά (4 μερίδες)


1 δόση μαλταλιάτι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ. αρνίσιο κιμά
150 γρ. άπαχο χοιρινό κιμά
2 δαφνόφυλλα
750 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
8 φυλλαράκια βασιλικού
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο

Εκτέλεση

? Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο, σε μέτρια φωτιά, ώσπου ν' αρχίσει να χρυσίζει. Προσθέτετε τον αρνίσιο και το χοιρινό κιμά και τα δαφνόφυλλα και σωτάρετε ώσπου να ροδίσει ο κιμάς. ? Ρίχνετε τις ντομάτες, το βασιλικό και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, για 1 ώρα.Βράζετε τα μαλταλιάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ώσπου να γίνουν αϊ α.6ηίθ. Τα σουρώνετε, τα μεταφέρετε σε μια ζεστή πιατέλα και τα ανακατεύετε προσεκτικά με τη σάλτσα. Αφαιρείτε τα δαφνόφυλλα προτού σερβίρετε. ? Πασπαλίζετε τα ζυμαρικά με το πεκορίνο και τα σερβίρετε ζεστά.
1 αστέρια από 2 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες