MANSAF 16 ψήφοι

Από ΤΙΤΙΚΑ
MANSAF
Aραβική συνταγή, η ποσότητα των υλικών εξαρτάται από τη ποσότητα κρέατος και τη γεύση του καθένα μας.
 
 

Υλικά (10)

αρνί
σκόρδο
λεμόνια
κρεμμύδια
ρύζι
γιαούρτι
κορν φλάουρ
κουκουνάρια
αμύγδαλα
λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το αρνί, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί με μπόλικο σκόρδο, λεμόνι και λάδι. Το ψήνουμε καλά μέχρι να ξεροψηθεί. Χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι με νερό, αλάτι, κορν φλάουρ να γίνει πολύ αραιό, το βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και το βραζουμε ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Μόλις βράσει το γιαούρτι προσθέτουμε το κρέας που έχει ψηθεί και το αφήνουμε να βράσει μέσα στο γιαούρτι αρκετή ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το ρύζι πιλάφι . Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και στο τέλος καβουρδίζουμε αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κουκουνάρια μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσό. Σε μια πολύ μεγάλη πιατέλα στρώνουμε το πιλάφι και στην μέση βάζουμε το κρέας, περιχύνουμε πάνω στο πιλάφι τα καβουρδισμένα υλικά από το τηγάνι. Το βρασμένο γιαούρτι το βάζουμε σε μια βαθειά γαβάθα δίπλα στη πιατέλα με το κρέας και το πιλάφι και πάνω από κάθε μερίδα ρίχνουμε και ζεστό γιαούρτι.
2 αστέρια από 16 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες