Μελιτζανοσαλάτα 1 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Μελιτζανοσαλάτα
Πολύ εύκολη, υγιεινή και νηστίσιμη συνταγή.
Ποσότητα:
 
 

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 πιπεριές Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ξύδι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις μελιτζάνες μας σε φούρνο στους 200 °C για
3 τέταρτα της ώρας (θα τις δούμε ότι έχουν ζαρώσει) και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια. Παράλληλα, έχουμε ψήσει και τις πιπεριές μας τις οποίες, βγάζοντας τις από το φούρνο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μακριές λωρίδες. Περνάμε από το μούλτι τις μελιτζάνες, μέχρι να γίνουν αλοιφή. Το ίδιο κάνουμε με τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο που τις έχουμε ήδη αναμίξει με λάδι και ξύδι. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τέλος σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το κομμένο κρεμμυδάκι, το λαδόξιδο και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και είναι έτοιμη!
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες