Μοσχαράκι ανοιξιάτικο
Μια εύκολη όσο και υγιεινή συνταγή με λαχανικά για όλα τα γούστα που μπορούμε να την κάνουμε με πολλές παραλλαγές.
Υλικά (6)
1 κιλό κρέας μοσχάρι, κατά προτίμηση σπάλα
1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
5-6 κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2-3 πράσα σε ροδέλες
άνηθο ή σέλινο ή σελινόριζα
1 φλιτζάνι φυτίνη ή ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
5-6 κρεμμυδάκια σε ροδέλες
2-3 πράσα σε ροδέλες
άνηθο ή σέλινο ή σελινόριζα
1 φλιτζάνι φυτίνη ή ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση:1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να τσιγαριστούν με το λάδι ή την φυτίνη για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας κομμένο σε μερίδες αλάτι πιπέρι, τα καρότα και τα πράσα και ανακατεύετε για 5 λεπτά περίπου.
2. Προσθέτετε κατόπιν το ανάλογο νερό και τα αφήνετε να βράσουν 1 και 1/2 της ώρας περίπου.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτετε τον άνηθο ή το σέλινο ή την σελινόριζα και τον χυμό του λεμονιού.
Σερβίρεται ζεστό.