Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές Φλωρίνης 1 ψήφοι

Από ΑΡΕΤΗ
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιπεριές Φλωρίνης
Σε κάποια υλικά δεν αναφέρω ποσότητα γιατί τα βάζω με το μάτι.
 
 

Υλικά (4 μερίδες)

1 κιλό μοσχάρι (σε κομμάτια)
λάδι (1/2 φλ. τσαγιού)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκόρδο
1 κύβο κνορ κρέατος
κονκασέ (1 κ.γ.)
ντομάτα τριμμένη (250 γρ)
πιπεριές πράσινες 2-3
πιπεριές Φλωρίνης 2-3
μανιτάρια (1 κονσέρβα)
κρασί
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Το μοσχάρι το βάζουμε λίγες ώρες σε κόκκινο κρασί για να γίνει πιο μαλακό. Σε λίγο λάδι το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αφού πάρουν ένα χρώμα χρυσό προσθέτουμε την ντομάτα, το κονκασε, τον κύβο, αλάτι πιπέρι και νερό να καλύψει το φαγητό. Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τις πιπεριές και 1/2 φλ. τσαγιού λάδι (τις πιπεριές τις βάζουμε προς το τέλος να μην λιώσουν). Στην διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε νερό όσο χρειαστεί να βράσει το κρέας. Αφαιρούμε το καπάκι για να μείνει με την σάλτσα και χωρίς καθόλου νερό στο τέλος.
Συνοδεύεται με μακαρόνια, ρύζι, πατάτες ή πουρέ.
0 αστέρια από 1 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες