Σχετικές Συνταγές

Μόλις μαγειρεύτηκαν

Νέες Συνταγές

Ένας μουσακάς άλλο πράγμα 2 ψήφοι

Από ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΡ.
Ένας μουσακάς άλλο πράγμα
Πόσα πηρούνια αξίζει αυτή η συνταγή;
 
Τη συνταγή την έμαθα στο Λονδίνο από έναν Τουρκοκύπριο και ως τότε θεωρούσα τον μουσακά της μαμάς μου τον καλύτερο... μέχρι που την δοκίμασα...

Υλικά (6-8 μερίδες)

500 γρ. κιμά αρνίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ραντισμένο
4 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα
1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. κοφτό μαύρο πιπέρι
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. πάπρικα
1 πρέζα πιπέρι cayenne
4 κ.σ. συμπυκνωμένο πολτό τομάτας
τοματίνια ψιλοκομμένα κονσέρβα
μελιτζάνες
πατάτες
κολοκυθάκια

Για τη μπεσαμέλ:
4 κ.σ. βούτυρο
8 κ.σ. αλεύρι
αλάτι
μοσχοκάρυδο
γάλα περίπου 300ml
διαφορά τυριά τριμμένο, συνήθως βάζω κεφαλοτύρι κι Ένταμ
Η συνταγή είναι ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΟΣ

Εκτέλεση

Κόβουμε ροδέλες και τηγανίζουμε τα λαχανικά και τις πατάτες αφού πρώτα βάλουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό μέχρι να ξεπικρίσουν. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να φτιάξουμε τον κιμά με την σάλτσα.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, πιπέρι cayenne, πάπρικα, κανέλα και πολτό ντομάτας. Ανακατεύουμε για λίγο και τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα τοματίνια με μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Όταν πλέον είναι έτοιμη αραδιάζουμε της τηγανιτές πατάτες σε ένα ταψί, μετά τον κιμά με την σάλτσα, μετά τα λαχανικά, τέλος την μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 180 βάθους για περίπου μισή ώρα.

Για τη μπεσαμέλ:
Βάζουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι, πάντα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεμένου καλά για να μην σβολιάσει. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο. Όταν η μπεσαμέλ πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά ανακατεύοντας ώσπου να γίνουν και αυτά κρεμώδη.
4 αστέρια από 2 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές
Ανήκει στις κατηγορίες


 


Φωτογραφίες που έχουν στείλει τα μέλη μας!
Δεν υπάρχουν ακόμα φωτογραφίες μελών

 

Οι νέες συνταγές στο email σας
 
 
 


Πρόσφατα σχόλια