Παγωτό καϊμάκι 5 ψήφοι

Παγωτό καϊμάκι
 
 

Υλικά

4 1/2 φλιτζ. γάλα
15 γρ. σαλέπι
1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες

Εκτέλεση

1. Βάζουμε το γάλα να κάψει, όχι να βράσει.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ζεστό γάλα, το σαλέπι και την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το σαλέπι. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το καυτό γάλα στο μείγμα με το σαλέπι και όταν έχουμε φτάσει στο μισό, τοποθετούμε την κατσαρόλα με το σαλέπι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
3. Το μείγμα τώρα είτε το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε 1 ώρα το ξύνουμε με το πιρούνι για να διώξει την κρυσταλλική μορφή είτε χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή.
3 αστέρια από 5 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες