Πάστα φλώρα 17 ψήφοι

Πάστα φλώρα
 
 

Υλικά

130 γρ. βούτυρο
240 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλιά σόδα
500 γρ. αλεύρι
βούτυρο και τριμμένη φρυγανιά για τα ταψάκια
6 κουταλιά μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη σόδα και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
2. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών. Απλώνουμε μια λεπτή στρώση ζύμη και κατόπιν μια στρώση μαρμελάδα.
3. Πλάθουμε βέργες πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περισσεύει και τις στρώνουμε τις σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα.
4. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180C για 45 περίπου λεπτά.
4 αστέρια από 17 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες