Πατάτες με λουκάνικο πικάντικο 3 ψήφοι

Από ΑΛΟΝΣΟΣ
Πατάτες με λουκάνικο πικάντικο
Μια παραλλαγή ισπανικής τάπας, που φτιάχνεται όμως με το τοπικό λουκάνικο τσορίθο (chorizo).
 
 

Υλικά (4)

1 μεγάλο κρεμμύδι τεμαχισμένο
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
175 γρ. λουκάνικο πικάντικο ή καυτερό (χωριάτικο) κομμένο σε χοντρές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τεμαχισμένες ή κατά τη γεύση
500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν. Προσθέτουμε το λουκάνικο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τες μια φορά. Προσθέτουμε την πάπρικα, αν θέλουμε, και ρίχνουμε αρκετό νερό, ώστε μόλις να σκεπάσει τα συστατικά. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά δια περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και τα υγρό να μειωθεί κατά πολύ, γυρίζοντας τις πατάτες, αν χρειάζεται, ώστε να μαγειρευτούν καλά.
Σημ. προσέχουμε να κόψουμε τις πατάτες σε ομοιόμορφο μέγεθος. Όσο μικρότερες τις κόψουμε, τόσο γρηγορότερα θα μαγειρευτούν. Πρέπει να μείνει λίγο υγρό. Τρώγεται με ξηρό κόκκινο κρασί.
1 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες